Translate

چرا بوشهر (ابوشهر یا Bushire) جزیی از ایران نیست؟


سلام
شاید این سوال پیش آید که چرا بوشهر (ابوشهر یا Bushire) جزیی از ایران نیست؟
تنها یک نفر گفت که آیا بوشهر بندری ایرانی است؟ و او آقای کاکس از انگلستان بود که تصویرش را نیز می بینید! او به خوبی می دانست که بوشهر جز ایران نیست! داستانش را اینجا بخوانید!
اگرچه کاکس خودش یک خائن به بوشهر بود.

Sir Percy Zachariah Cox3 




دشمنان قسم خورده بوشهر (ابوشهر یا Bushire) و جنوب: ایران و انگلیس
Iran_Britain_Fire_flag3 

theresa_rouhani_3 

Evil-Empire-Palestine-1500_vectorized3 
جنبش آزادی بخش ابوشهر (بوشهر یا Bushire) تنها هدفش آزادی کامل بوشهر و جنوب از چنگ ستم، جهالت و استعمار تهران و دیگر کشورها می باشد. خداوند در راه آزادی بوشهر و جنوب، ما و شما را یاری کند. این جنبش تاپیک های بسیاری در موضوعات مختلف از بوشهر (ابوشهر یا Bushire) برای شما فراهم کرده است حتما آنها را مطالعه کنید. (لیست نوشته ها سمت راست) - بخدا سوگند که این جنبش هیچ سرمایه مالی و پشتیبانی از کشورهای بیگانه در اختیار ندارد و فقط پشتیبانی خداوند، مردم بوشهر و جنوب را دارد.



در ابتدا دو گزارش از خود ایرانی ها می گذارم تا این وضعیت فلاکت بار را ببینید:
  • یک مقام دولتی که در سال 1261 شمسی (1882م) از بندر بوشهر بازدید داشته، گزارش مکتوبی را به ناصرالدین‌شاه ارائه نموده که نویسنده‌ کتاب «ایران بین دو انقلاب» در صفحه‌ 55 آن به خلاصه‌ای از این گزارش چنین پرداخته است. نویسنده چهار دلیل می نویسد و دلیل چهارم اینوگنه می نویسد: تجار ایرانی مشمول مالیات‌ها و تعرفه‌ها و عوارض داخلی هنگفت بودند، تاجران بوشهر غالباً شکایت دارند که اروپایی‌ها پنج درصد عوارض می‌دهند ولی آن‌ها مجبورند عوارض اضافی شیراز و اصفهان و هر شهر در مسیر دیگری بپردازند! لذا گزارش با این هشدار به پایان می‌رسد که تجار ایرانی مجبور خواهند بود که حمایت انگلیس را کسب کنند و به تبعیت انگلیس درآیند تا بتوانند به کسب اقتصادی خود ادامه دهند.
  • حالا گزارش حاج سیاح را ببینید: (حاج سیاح 18 سال در دنیا سفر کرد و به همین دلیل نام مستعارش سیاح (Explorer) است.) می توانید از این لینک کاملش بخوانید.
    در مورد اول مي نويسد: «وضع ايران را عجيب مي‌بينم، مدت مديدي خارجه را ديده‌ام و تأسف‌ها بر حال حاضر ايران وطن محبوب دارم که زياد در حال تنزل است، همه به ظاهرسازي اکتفا مي‌کنند. پس از هجده سال دوري، انتظار داشتم که تغييراتي در وضع مملکت انجام يافته و مردم در رفاه و شهرها آباد شده باشد ولي با ديدن بندر بوشهر معلوم گشت که انتظاري بيهوده داشته‌ام و چنان تأثيري به من دست داد که اگر سوق زيارت مادرم نبود، از همين بوشهر مراجعت مي‌کردم».
    و در مورد وضع بوشهر به طور خاص نيز مي نويسد « اين بندر مهم ايران که از بي مبالاتي اولياء دولت ترقي لازم نکرده از طرف دريا به همه جاي عالم راه دارد و راه خشکي از آنجا به داخله ي ايران که بايد مال التجاره حمل شود بسيار بد و سخت و ناهموار است و اَحَدي درصدد برنيامده که مثل همه جاي عالم تجارت را که الان ترقيّات ممالک منوط به آن است، آسان نمايد ».

اگر خلاصه تاریخ بوشهر را بخوانید متوجه می شوید که در گذشته چند قرن پیش نیز این منطقه به صورت خود مختار مدیریت می شده است و اغلب اوقات نیز مالیاتی به پادشاهان ایران پرداخت نمی کرده اند و به همین دلیل بارها اختلافات و جنگ های بسیاری در بوشهر بوجود آمده است. یکی از این اختلاف ها جنگی در اواخر 1829 م در بوشهر است!

51CoxtaULfL
These events took place in Persia (Iran) in the late 1820s. At the time Iran was ruled by the Qajar Dynasty, which ruled the country from 1785 to 1925. The Iranian ruler in the 1820s was Fath-Ali Shah Qajar (1772-1834, ruled 1797-1834).
این اختلاف  در اواخر دهه 1820 م رخ داد. در این زمان ایران به دست سلسله قاجار رهبری می شد. این سلسله از سال 1785 تا 1925 ایران را رهبری می کرد. پادشاه ایران در سال 1820 م فتحعلی شاه قاجار بود. (1772 تا 1834 و گرداننده از 1797 تا 1834).
The town of Bushehr is located on the southwest coast of Iran, on the Persian Gulf. The town attracted the interest of European merchants in the 18th century. From 1737 to 1753 the Dutch East India Company had a trading post there. At the time Iran was ruled by the Afsharid and Zand dynasties.
شهر بوشهر (ابوشهر یا Bushire) در ساحل جنوب غربی ایران و در کنار خلیج فارس است.  شهر مورد علاقه بازرگانان اروپایی در قرن 18 م بود. از سال 1737 تا 1753 کمپانی هند شرقی هلند یک پست تجاری (اداره) در آنجا داشت. در آن زمان ایران به دست افشاریان و زندیان مدیریت می شد.
In 1763, the local ruler of Bushehr allowed the British East India Company to build a trading post there. In November 1829 a dispute between Iranian princes led to the invasion of the town by an armed force.
در سال 1763 حاکم محلی بوشهر (ابوشهر یا Bushire ) به کمپانی هند شرقی انگلیس اجازه داد تا یک پست تجاری (منظور همان کمپانی تجاری) در آنجا ایجاد کند. در نوامبر سال 1829 یک اختلاف و مشاجره بین شاهزادگان ایرانی منجر به تهاجم به شهر بوشهر (ابوشهر یا Bushire) توسط نیروهای مسلح شد.
This seems to have been a small-scale regional civil war, with the attackers trying to seize control of the town from its hereditary local ruler. King Fath-Ali Shah Qajar of Iran does not seem to have made any effort to stop the attack on the town, and may have condoned the attack that was ordered by his grandson.
به نظر می آید که یک جنگ محلی با مقیاس کوچک باشد و مهاجمان سعی در تصرف و کنترل شهر بوشهر (ابوشهر یا Bushire) از دست حاکم محلی آنجا داشته اند. به نظر می آید پادشاه ایران فتحعلی شاه قاجار هیچ سعی ایی نمی کند تا این حمله به شهر را متوقف کند و احتمالا حمله به شهر به دستور نوه اش را نیز چشم پوشی می کند.

با خواندن مثلا این داستان می بینید که مثلا در این یک مورد چگونه بوشهر را چپاول کرده اند! در جنگ بزرگ 1857 که انگلیس با بیش از 50 ناو جنگی به سوی بوشهر حمله کرد این مردم منطقه بوشهر اعم از دشتستانی ها و تنگستانی ها و قشقایی ها بودند که یک تنه ایستادند! و با بزرگترین ژنرال تاریخ انگلستان یعنی ژنرال اوترام شجاعانه جنگیدند!


















در سال 1913 و 1915 رئیسعلی دلواری و دیگر متحدانش از تنگستان و دشتی و دشتستان و قشقایی بودند که یک تنه مقابل انگلیس ایستادند! حکومت ایران به فرماندهی احمد خان دریابیگی حتی بر ضد تنگسیرها بود.
913572_376
در سال 1943 قشقایی ها شورش کردند و بسیاری از آنان در راه جنوب کشته شدند. انگلیس آنها را بمباران هوایی کرد. رژیم ایران آنها را محاصره می کرد تا در دشت های جنوب و بوشهر از تشنگی و گرسنگی بمیرند! مبارزان آنها را تیرباران می کرد!




















در دوران پهلوی ها هیچ توسعه اساسی بوشهر نیافت و بوشهر تبدیل به یک مرکز نظامی شد! در حقیقت بوشهر مرکز ارتش شاهنشاهی شد. به جای آنکه آن را توسعه اقتصادی دهند ریشه اقتصاد و مردم را در آنجا ویران کردند!



















بله – آثارش تا همین امروز نیز مشهود است – هنوز هیچ خط آهنی به بوشهر کشیده نشده است! آیا می دانید اولین خط آهن جهان در سال 1820 م در جهان کشیده شد؟ یعنی 200 سال قبل! نگاهی به معماری ساختمان ها، خیابان ها، هتل ها در بوشهر بیندازید تا ببینید این شهر چقدر بی در و پیکر است!
آری دیگر دیر شده است و به شما مکاران حکومت تهران تسلیت عرض می نمایم!
به امید آزادی بوشهر (ابوشهر یا Bushire) از چنگ ستم و بی کفایتی ایران.

هیچ نظری موجود نیست: