Translate

اقرار به فقر و فلاکت زیاد در استان بوشهر (ابوشهر) - نشریه وارثین


بالاخره دهان مهره های رژیم که تحت نام حمایت کنندگان از محرومان کشور است باز شد و محرومیت های بسیار ابوشهر را گفتند! که در آخر یک نطق از دهان استاندار ناقص العقلش هم می شنویم.
لازم به ذکر است استانداران بوشهر برای پیشبرد اهداف استعماری ضد بوشهر، غیر بومی هستند همچنین اکثرا مدیران و کارکنان رده بالا نیز غیر بومی هستند تا ابوشهر هیچ وقت آزاد نباشد و تمام ثروت های ابوشهر را به یغما ببرند کما اینکه امروز هم مردم ابوشهر شاهد آن هستند! سلطه و دیکتاتوری از زمان به قدرت رسیدن رضاخان مزدور انگلیسی ها شروع شد و تا امروز به دست اسلام گرایان ظاهری و شیطانی ادامه دارد.
شاید تعجب کنید که ادبیات من تند است اما اگر خودتان بخوانید و شرایط ابوشهر را ببینید خواهید دید که متنم بسیار مودبانه بوده است!
نشریه وارثین شماره 5 در قسمت آخرش در مورد محرومیتهای بوشهر است:
http://www.mehrbaran.com/varesin-magazine/69--5

اما حیفم آمد حرف های استانداران ناقص العقل و غیر بومی بوشهر را نگزارم!!!
مصاحبه با مهندس شفقت، استاندار بوشهر: شاخص فقر را تغییر دهید!!!
استان دار یعنی اولین نفر اجرائی در یک استان. یعنی رئیس جمهور استان. یعنی کسی که تمام فلش ها در نهایت به او ختم می شود. و این چیز کمی نیست. از این شماره تصمیم گرفتیم سراغ استان دار هر استان هم برویم. بعد از مدتی انتظار در نهایت رفتیم داخل. هر چند در طول مصاحبه چند گیم از مسابقه فینال والیبال قهرمانی آسیا را که از قضا ایران هم یک سر آن بود، دیدیم اما توانستیم در مورد موانع رشد منطقه و عوامل محرومیت استان هم کمی گپ بزنیم. ماحصل پیش چشم شماست.

وارثین: در ابتدا کمی از وضعیت استان بوشهر صحبت کنیم.محروميت بوشهر بنا بر دلايلي از گذشته‌ي تاريخ شكل گرفته است. دهه‌ي قبل از 1300 و دهه‌ي اول پادشاهي پهلوي؛ بوشهر به دليل برخورداري از نيروي انساني و استفاده از منابع تجاري يكي از استان‌هاي پيشرفته به‌شمار مي‌رفت و به دليل حوزه‌ي علميه موفق و كارآمد و همين‌طور مدرسه‌ي سعادت بوشهر، از مردم فرهيخته و دينداري هم برخوردار بود. آن ها با فتواي روحانيت متدين خود به مقابله با استكبار برخاستند و همين روحيه ضد استعماري، شجاعت و دينداري آن ها باعث شد که در هجوم بيگانگان بيش از هر جاي ديگر مورد ضربه قرار گرفتند و در محروميت نگه داشته شدند.
اگر ظرفيت و پتانسيل‌هاي بالقوه شاخص توانمندي باشد، بوشهر يكي از توانمندترين استان‌هاست و محروميت به‌خصوص در حوزه‌ي دانشگاهي بسيار ضعيف است.
آنچه زمينه‌هاي محروميت در استان را رقم مي‌زند؛ بهداشت، درمان و عدم وجود آب براي بهره‌برداري كشاورزي است و اين يعني بيكاري. اگر چه بخشي از اين بيكاري در عسلويه حل مي‌شود.

وارثین: با توجه به توليد ثروتي كه در عسلويه وجود دارد چرا بوشهر هم چنان با فقر دست و پنجه نرم مي‌كند؟2 درصد از بودجه به بوشهر اختصاص داده شده اما كافي نبوده است. گرمسير بودن منطقه فقر را افزايش داده است. عسلويه يك صنعت بزرگ ملي است و 10 فاز از 28 فاز پالايشگاه گازي مورد بهره‌برداري قرار گرفته است.
جهت‌گيري مثبت نفت در حال حل مشكلات است، اما آنچه گذشته و حال را متمايز مي‌كند نوع مديريت است.
منطقه نفتي بهره‌گان مهم‌ترين منطقه‌ي نفتي است. دولت نهم در اين منطقه هنرستان صنعتي تأسيس كرده تا در نهايت از همين نيروهاي بومي و آموزش ديده در جايگاه‌هاي مديريتي استفاده شود و اين امر سبب شده كه 32 درصد از نيروهاي انساني عسلويه توسط افراد بومي تأمين شود و اين تا حدي حل مشكل اشتغال است. اين مسأله زماني صورت پذيرفت كه مديريت عسلويه حضور افراد متخصص را در بخش صنعتي الزامي دانست.

وارثین: لطفا در مورد اقدامات صورت گرفته در استان توضیح دهید.
دولت نهم 3 برابر دولت‌هاي قبلي در 15 سال اخير بودجه وارد استان كرده كه اين ميزان نقدينگي صرف هزينه‌هايي از قبيل: ساخت 15 كيلومتر بزرگراه، فعال شدن 5 پالايشگاه و 3 پتروشيمي،‌ ساخت كلاس‌هاي درسي و تقويت حوزه دانشگاهي به‌خصوص تقويت بخش پژوهشي شده است كه انتظار شكل‌گيري بزرگترين پژوهشكده پتروشيمي به زودي به مرحله‌ي عمل مي‌رسد كه در اين راستا از جهاد دانشگاهي دعوت كرديم تا جهت بالا بردن فعاليت‌هاي پژوهشي ما را ياري كند. و از جمله مهم‌ترين كارها آب‌رساني به مردم از سد كوثر بوده است كه با اين اتفاق شاخص آب تغيير كرده است.
در بحث قاچاق كالا، بوشهر كم‌ترين ميزان را در منطقه دارد چرا كه قاچاق به عادت تبديل شده و در حد محدودي صورت مي‌گيرد و مشكل امنيتي ايجاد نمي‌كند چرا كه تجارت آن ها به صورت رسمي كاملاً فعال است. شاخص تحصيل عوض شده، شاخص ثروت عوض شده، شاخص سلامت عوض شده و مهم‌تر از همه، شاخص فقر است كه تغيير كرده است. ما ديگر مشكلي از لحاظ آب، راه، برق،‌ مدرسه و بهداشت نداريم؛ اما هنوز هم شاهد فقر هستيم.
به‌عنوان مثال مي‌بينيم كه در بوشهر همه‌ي شرايط براي توليد پرتقال فراهم است اما در فروش آن مشكل وجود دارد چرا كه بازار دلال‌ها گرم شده و پرتقال‌ها را به قيمت كم از كشاورزان خريداري مي‌كنند. اين مسأله‌ي بسيار مهمي است كه متأسفانه ما در ميان شاخص‌ها از آن ياد نمي‌كنيم.
ما بايد شاخص جديدي براي محروميت تعريف كنيم و در اين راستا شما دانشگاهيان مهم‌ترين نقش را دارا هستيد چرا كه شما بايد مسائل را ريشه‌اي بررسي كنيد.
ما در ايران اسلامي فقر فرهنگي نداريم، چون مردمي متعهد و با ايمان داريم كه از قدمت تمدن و فرهنگ خود آگاه هستند. ما بايد قبول كنيم كه فقر اقتصادي و بيكاري است كه تأثيرات منفي خود را در حوزه‌هاي فرهنگي گذاشته و ذهن‌ها را به آن معطوف كرده است.

هیچ نظری موجود نیست: